Lectura de 2 min 6

Combatre l'onada de calor i estalviar en la teva factura

foto perfil

El consum d'electricitat es dispara durant l'estiu per les altes temperatures i l'ús de l'aire acondicioando. Per això, abans d'encendre l'aire condicionat que consumeix molta energia i eleva la nostra factura de la llum, et deixarem una sèrie de consells útils.

És per això que en Lumisa volem donar-te uns consells per a mantenir la teva casa fresca i així estalviar en la teva factura de la llum.

Refresca la teva casa sense gastar

  • Ventila la casa durant la nit o en les primeres hores del matí quan la temperatura sigui més baixa.
  • Durant les hores de major calor tanca les finestres i utilitza protectors solars, especialment aquells habitatges orientats a l'exterior. A través de persianes, cortines, tendals, entre altres.

Ventila la teva llar gastant menys

Utilitza ventiladors de sostre per a afavorir el moviment de l'aire, sent de baix consum en comparació amb l'aire condicionat.

Utilitza materials frescos

  • Utilitza roba de cotó, evitant els teixits sintètics, aportaran més frescor.
  • Quant a la decoració de la teva llar, tria tons clars ja que absorbeixen menys la llum, utilitzant-los en cobertors, sabanes, cortines.

Aprofita el potencial del jardí

  1. Refresca el sòl de la terrassa o jardí amb aigua, ajudarà a augmentar la sensació de frescor.
  2. Posa més plantes, ja que contribueixen a reduir la sensació de calor. Rega-les a la nit i tria espècies de plantes trepadoras que actuessin com a aïllant natural.
  3. Col·loca humidificadors al jardí combinats amb els ventiladors i afegeix una font per a aconseguir cona sensació més fresca.

Controla els teus electrodomèstics

  1. Utilitza bombetes LED o de baix consum, ja que emeten menys calor que la il·luminació convencional.
  2. Posa la rentadora a baixa temperatura, ja que consumeixen molt menys en programes de rentada en fred i no desprèn tanta calor mentre està en ús.
  3. No encenguis la llum sense necessitat, ja que a més de donar més sensació de calor és una despesa energètica que pots estalviar-te a l'estiu.

Apaga els electrodomèstics i aparells durant les teves vacances o escapades

Si t'en vas de vacances, és imprescindible que apaguis els electrodomèstics de menor ús, controlant així la despesa energètica. També evitaràs que la sensació tèrmica sigui alta.

Si després d'aquests consells la sensació tèrmica és molt alta i necessites utilitzar l'aire acondiconado tingues en compte aquests consells pràctics.

Si veus necessari l'ús de l'Aire condicionat ajusta la temperatura de l'aire condicionat, mai en no menys de 21 graus. Si baixes de 21 graus augmentarà considerablement la teva factura de la llum. Utilitza-la en llocs tancats, per a mantenir la temperatura i apaga-la una vegada l'ambient sigui més fresc evitant obrir finestres o portes.

També, posa l'aire condicionat sol quan sigui necessari, tenint en compte que haurà d'estar sempre per sobre de 26 graus, sent una temperatura eficient i saludable.

Tags
foto perfil Lumisa Energías
Lumisa Energías

Lumisa Energías es una comercializadora de energía eléctrica que opera en el Mercado Eléctrico Español fundada en 2012 por empresarios con una visión de utilizar la tecnología y los datos para ofrecer una energía asequible a hogares y negocios.

Tens dubtes?

Resol els teus dubtes a través del nostre canal d'atenció al client.