Lectura de 2 min 5

Diferència entre donar-te d'alta i canviar-te de comercializadora

foto perfil

Sovint es confon el terme de “donar-se d'alta”, amb “fer un canvi de comercializadora”, per això aquí t'ho expliquem detalladament.

Quan has de donar-te d'alta?

Hi ha diversos casos pels quals pots estar en un punt de subministrament en el qual no hi ha llum. Per exemple, si accedeixes a una construcció nova, o si tens un pis o un local que no utilitzes, i per no haver de fer-te càrrec de les despeses, t'has donat de baixa temporalment, entre altres casos.

Per tant, si has de donar-te d'alta, vol dir que no disposes de subministrament de llum. Per sol·licitar l'alta, has de dirigir-te a una comercializadora perquè la tramiti. En Lumisa no cobrem per això, però la distribuïdora sí que et cobrarà a través de nosaltres pels següents conceptes:

  • Drets d'accés: es paga en contractar un nou subministrament o per pujar la potència d'un subministrament ja existent. 19,70 € per cada kW.
  • Drets d'extensió: es paga en utilitzar la infraestructura de la companyia distribuïdora en el cas de nous subministraments, en pujar la potència contractada o si el punt de subministrament porta sense utilitzar-se més de 3 anys. 17,37 € per cada kW
  • Drets de connexió: es paga al moment en el qual la instal·lació elèctrica es connecta a la xarxa de subministrament. 9,04 €
  • Drets de verificació: es paga en dur a terme la revisió de la instal·lació. 8,01 €
  • Dipòsit de garantia: segons l'establert en l'article 79 del Reial decret 1955/2000, és la quantitat a lliurar, al moment de la contractació, per un import igual a la facturació teòrica mensual corresponent a cinquanta hores d'utilització de la potència contractada.
A l'article "Gestió d'escomesa" t'expliquem com donar-te d'alta  més detalladament.

I si ja tinc llum?

Si ja tens llum, però vols canviar de comercializadora perquè et semblen més atractives les seves ofertes, solament has de realitzar un canvi de comercializadora, aquest tràmit no s'ha de confondre amb donar d'alta un punt de subministrament, encara que sol crear embullo.

Fer un canvi de companyia és totalment gratis. Si vols passar a gaudir els avantatges de Lumisa, ara, és molt senzill i ràpid emplenant aquest formulari.

Tan solament necessites una factura elèctrica i les teves dades personals i bancaris. T'ho expliquem amb més detall a aquest article. Una vegada enviat, rebràs un e-mail de confirmació en el qual se't sol·licitarà el teu nombre de DNI i et remetrem per telèfon mòbil un PIN que hauràs d'introduir i el contracte quedarà signat.

Tags
foto perfil Lumisa Energías
Lumisa Energías

Lumisa Energías es una comercializadora de energía eléctrica que opera en el Mercado Eléctrico Español fundada en 2012 por empresarios con una visión de utilizar la tecnología y los datos para ofrecer una energía asequible a hogares y negocios.

Tens dubtes?

Resol els teus dubtes a través del nostre canal d'atenció al client.