Lectura de 3 min 4

Preu kWh disparat, quines són les hores més econòmiques?

foto perfil

T'interessa saber en quins moments del dia l'energia elèctrica és més econòmica? En aquest article aclarirem els teus dubtes perquè puguis utilitzar els teus electrodomèstics d'una manera eficient.

El preu de l'energia elèctrica es dispara novament

Després del tancament de 2021 com l'any més car en la història del preu de la llum, durant el mes de gener vam tenir un respir. Encara que el preu mitjà del mercat va reportar un augment de més del 235% en comparació a gener del 2020, si ho comparem amb el tancament del mes de desembre vam tenir una baixa del 15,7%.

No obstant això, la tensió que existeix en el continent degut al conflicte entre Rússia i Ucraïna ha fet trontollar els mercats durant les últimes setmanes. D'altra banda, l'augment del preu del gas ha impactat directament en el preu de l'energia elèctrica.

Segons un reporti publicat en Companias de llum, actualment el preu del kWh fa una mitjana dels 0,142705 €/kWh per a la tarifa general i 0,126885 €/kWh per a les tarifes amb discriminació horària.

Aquests valors es distribueixen al llarg del dia, oscil·lant des dels 0.08443 €/kWh en els horaris més baixos fins als 0.16934 €/kWh en les hores de major consum energètic.

Com es comporta el preu de la llum segons les hores?

El preu del kWh depèn directament de la mena de tarifa que triïs entre les disponibles en el mercat lliure o el regulat. El preu del kWh del mercat regulat és diferent cada dia i ve determinat per hores.

D'altra banda, en les tarifes amb discriminació horària el dia es divideix en dos o tres períodes de temps. Si la tarifa és de tres períodes, el preu del kWh es manté estable durant tot l'any, però si és de 2, els costos varien en funció de les èpoques de l'any.

En el mateix reporti, podem veure com varien els preus del kWh cada hora, permetent-nos fer una petita anàlisi per a determinar quines són les hores més econòmiques durant el dia.

Costos en la tarifa general

  • Per a la tarifa general, les hores més costoses del dia es troben entre les 20.00 i les 22.00, sent el període 21.00 – 22.00 l'hora més costosa del dia (0,15017 €/kWh).
  • D'altra banda, les hores entre les 4.00 i les 6.00 són les més econòmiques, arribant a ser l'hora 4.00 – 5.00 la més barata.

Costos en la tarifa amb discriminació horària

  • Per a aquesta tarifa, les hores pic del preu del kWh es troben entre les 20.00 i les 23.00, sent el període 21.00 – 22.00 el més costós (0.16934 €/kWh).
  • Quant a les hores més econòmiques en aquesta tarifa, les compreses entre les 4.00 i les 6.00 del matí són les més barates, sobretot l'hora entre les 4.00 – 5.00 que és la que té el menor preu durant el dia (0.08443 €/kWh).

De què depèn el preu del kWh?

El preu del kWh depèn de diversos factors que has de tenir en compte en contractar el teu servei de llum, aquests són:

  • El mercat en què decideixis contractar el teu servei: ja sigui en el mercat lliure o en el mercat regulat.
  • El tipus de tarifa que triïs: existeixen diferents opcions com a tarifes amb preus fixos, amb discriminació horària, tarifes per hores, etc.
  • El consum d'energia que utilitzis: òbviament, mentre més kWh utilitzis, major serà el cost variable de les teves factures.

Depenent de les teves necessitats, pots optar pel servei que més et convingui entre tots els oferts pels diferents proveïdors existents al país.

Tags
foto perfil Compañías de luz
Compañías de luz

Especialistas en el rubro de energía con el objetivo de compartir la información necesaria para que puedas conocer más del mercado energético. Somos el portal #1 para comparar y descubrir las mejores compañías de luz en España.

Tens dubtes?

Resol els teus dubtes a través del nostre canal d'atenció al client.